Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2014 13:05 - "Първа тракийска кохорта"
Автор: mitata67 Категория: История   
Прочетен: 1568 Коментари: 2 Гласове:
3



"Първа тракийска кохорта" открива обновената вила "Армира" Уникалният римски паметник беше реставриран с европари по проект на община Ивайловград image Сияна Севова, 16 януари 2014, четвъртък, 17:16 ч.  |  Прочетена: 103 Принт Увеличи Намали

С жива картина на римски легионери ще бъде открита изцяло реставрираната вила "Армира". Групата за антични възстановки "Първа тракийска кохорта" и "Първи италийски легион" към "Съвет по туризъм – Свищов" ще върнат гостите на церемонията към древните времена, в които уникалният образец на античната провинциална архитектура е бил обитаван.

Откриването ще е в събота на 18 януари. За участие в събитието са поканени жителите на Ивайловград, кметове на общини, представители на туристическия бранш, местния туристически бизнес, туроператори и журналисти, съобщиха от местната управа.

Проектът се реализира през периода 2011 – 2014 г. Основната му цел бе да се развият конкурентоспособни природни и културно – исторически атракции и свързаната с тях инфраструктура на територията на Община Ивайловград, които да допринесат за превръщането на района в предпочитана туристическа дестинация.

По проекта беше извършена пълна реставрация на колонадата около вътрешния басейн, реставрация на някой от мраморните фигури и входовете към четири от помещенията, главния вход на вилата и системата за подово отопление. Във вилата вече е експонирана оригиналната мозайка с портрета на един от собствениците на вилата и неговите деца, които досега бяха съхранявани в Националния исторически музей в София.

Над част от подовите мозайки е поставено стъклено покритие, което позволява на туристите отблизо да наблюдават орнаментите и красивите мозаечни фигури. Направена е възстановка на античната градина зад самата вила, където е устроен „театрон” за атракции на открито. Обектът е достъпен за инвалиди.

Проектът е на стойност 1,7 млн.лева, от които близо 1,5 млн.лв. са средствата от Европейския фонд за регионално развитие. Те бяха усвоени са връщане на величествения блясък на един от уникалните паметници на античната култура с национално значение – античната Вила "Армира".
http://www.kmeta.bg/pyrva-trakijska-kohorta-otkriva-obnovenata-vila-armira-22480.html




Гласувай:
4



1. santayana1863 - Добре е, че мастурбираш ежедневно. ...
02.11.2014 15:08
Добре е, че мастурбираш ежедневно. След еякулация задължително уринирай. Ако паренето продължи, отиди на уролог, няма общо с мастурбацията, ...
цитирай
2. santayana1863 - Тракоман е подчовек, който се въ...
02.11.2014 15:10
Тракоман е подчовек, който се въодушевява от ежедневно обновяващи се днк-анализи, извлечени от генетичния материал, добит в тоалетните на МБАЛСМ "Пирогов", които показват връзката на днешното население на Факултето, ту с Орфей, ту с Александър Македонски, ту с Жозе Барозу.Човек който води интернет битка срещу онези, помнещи родовата памет и изтъкващи арийският (ирански) произход на българите. Българите почитащи старите български богове като Хърс, Барин, Барс, Сива, Артиш, Нардуган или други също са обект на нападки. Тракоманите обичат да правят сексуално-алкохолни оргии на сборища за тракомани тип триградските поляни - осрани от боклуци и торбички оставени от тракомани. Тракоманите мечтаят за тамплиерски чеп на Перперикон, за вампирски кол в Созопол, за окосменото тяло на Бендида и зърната на първия педераст според римският историк Овидий - ОРФЕЙ. Важно е да се казва че сме траки, да се плюе Кубрат и Аспарух, да се отрича всичко българско, да се казва че кутригурите и оногурите са лоши, а бесите и бесните им последователи са много велики.
цитирай
3. shtaparov - Според мен...
02.12.2015 14:12
Според мен тази вила е била семейна собственост на император Валенс (Валес,Велес- без носовката),който бяга в нея след катастрофата при Одрин и в нея загива. Така че стойността на направеното от общината за това място е двойна.
цитирай
4. apollon - Според мен археолозите и държавата ...
25.01.2016 15:19
Според мен археолозите и държавата оставиха паметника на саморазруха и каквото и да се възстанови е далеч от оригинала.

Нежно беше да напишете няколко реда и за пропуските по обработката на обекта и на тоталното му рушене от иманяри и обикновени посетители.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mitata67
Категория: История
Прочетен: 16343
Постинги: 2
Коментари: 3
Гласове: 57
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930