Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2014 15:18 - Първанов отговори на въпроса "Кой"
Автор: mitata67 Категория: Политика   
Прочетен: 1176 Коментари: 1 Гласове:
3



Първанов отговори на въпроса "Кой" Председателят на АБВ съобщи, че няма да участва в листите на движението за евроизборите image Богиня Венциславова, 16 януари 2014, четвъртък, 09:34 ч.  |  Прочетена: 79 Принт Увеличи Намали

Георги Първанов, председател на движение АБВ, даде отговор на въпроса "Кой?", белязал антиправителствените протести през 2013 година. Според бившия председател на БСП, който сформира паралелно движение вляво, отговорът е Сергей Станишев и Делян Пеевски. "Медийният бос и председателят на БСП взимат решенията, и двамата са "кой", заяви в ефира на Нова телевизия президентът на България в периода от 2002 до 2012 година.

По думите му в замяна на избирането му за председател на ДАНС депутатът Делян Пеевски е предложил медийна закрила за председателя на социалистите. Първанов посочи, че всички решения в БСП, включително кадровите, се взимат на друго място. Според него има наложен монопол в левицата и е "нужно да се направи нещо, което да разтвори ветрилото". В този смисъл Първанов вижда и появата на АБВ. Той е на мнение, че движението не е разцепление на столетницата, а точно обратното.

Социалистът даде пример за задкулисието в БСП с избора на министрите в кабинета "Орешарски". "Как беше избрано правителството? Беше прочетен един списък в партията, но така и така не разбрахме кой кой е в правителството", посочи председателят на АБВ, според когото вотът е бил подменен. "В политиката е важно кой ще поеме отговорността", коментира още Първанов. Неколкократно той повтори, че целта на движението е оздравяването на столетницата. Необходимостта от паралелно ляво е заради нуждата от идейни промени в БСП. "Критикувам механизма и партийното ръководство", каза Първанов.

Според него социалистите виждат заплаха в АБВ, защото движението ще привлече повече от 2-3% от електората на столетницата. "Аз очаквам убедителен резултат на евроизборите - поне двама или трима евродепутати. Затова се води и тази компроматна война срещу мен", допълни президентът. По думите му нападките срещу него са главно от медийната империя на Делян Пеевски и се дължи на факта, че АБВ е успешен проект.

Председателят на движението съобщи също, че няма да участва в листите за евроизборите. Той не допуска възможността да бъде изключен от БСП, защото няма процедура, по която това да стане. В случай, че това се случи обаче Първанов не дава заявка АБВ да се превърне в паралелна лява политическа формация. Президентът все пак изрази готовност формацията да участва със своя листа при избори 2 в 1 през май 2014 година. Той обаче е категоричен, че на този етап включилите се в АБВ нямат намерение да напускат социалистическата партия. Според него БСП трябва да напуснат тези, които са отговорни за неспазените предизборни обещания.

"Основен опонент на АБВ е ГЕРБ, другите партии са конкуренция", заяви Първанов и отрече да е разговарял скоро с лидера на опозиционната партия Бойко Борисов. "Последно сме разговаряли, и то официално, по времето, когато бях президент", допълни социалистът. По думите му той никога не е бил в Банкя и няма представа къде е къщата на бившия премиер Борисов. Първанов коментира също, че от години не е разговарял с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. С лидера на БСП Сергей Станишев пък разговаряли единствено при срещите на членовете на БСП. Президентът посочи, че въпреки че е Сергей Станишев е негово предложение за председателския пост в столетницата, често е отправял критики към него.

"Всички се развиваме, някои в низходящ, а други във възходящ ред", каза Първанов. Председателят на АБВ декларира, че няма никакви лични амбиции за ръководството в БСП.

http://www.kmeta.bg/pyrvanov-otgovori-na-vyprosa-koj-22456.html


Гласуване Резултат  



Гласувай:
3



Следващ постинг

1. kostadin - За мен е смешно да чета Първановите ...
26.02.2014 13:12
За мен е смешно да чета Първановите заключения за демографският ни срив
Хубавото на караницата е ,че всичките партии са с комунистическо потекло и понеже са учили за диалектиката всички започват да се утвърждават отричайки старото статукво .
Не вярвам в принципа ,че политическото управление трябва да се простира между народните представители или всред другите власти .У нас е пълно с партиици ,но патриоти милеещи за България няма.
Единственият изход ,които е личен -да излеза от тази пошла система
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mitata67
Категория: История
Прочетен: 16339
Постинги: 2
Коментари: 3
Гласове: 57
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930